
Photoshop, içinde canlandırmak için giderek daha popüler hale geliyor. Alex Grigg gibi sanatçılar büyük bir başarı elde ederken, giderek daha fazla insan bunu deniyor. Yine de bir sorun var, süper hantal. Neyse ki bizim için Stephane Baril, animatörler olarak hayatımızı çok daha basit hale getiren bir Photoshop uzantısı oluşturdu. Adı AnimDessin2 ve Adobe CC’niz varsa Adobe Eklentileri sayfasına gidebilir ve paketinize ekleyebilirsiniz.
AnimDessin2 Eklentisini Ekleme ve Kullanma
Bunu yaptıktan sonra Photoshop’u başlatabilirsiniz ve otomatik olarak programınıza ekleyecektir, bu yüzden özelliklerini ve nasıl kullanılacağını inceleyelim! Şimdi, başlamadan önce çok hızlı bir şekilde, bu sizi Photoshop’ta AnimDessin2 uzantısını kullanarak nasıl canlandıracağınıza götürüyor. Eğer bu uzantıya sahip değilseniz, bu, bazı ilk testlerden sonra çok yardımcı olmayacaktır ve AnimDessin2 ücretsiz olduğundan Photoshop’ta animasyonla denemeler yapmayı düşünüyor olsanız bile, gerçekten şiddetle tavsiye ederim. Her neyse, ona geri dönelim. Photoshop açıldığında ve programınıza AnimDessin2 eklendiğinde, onu Photoshop’ta açmak isteyeceksiniz. Pencere açılır menüsünde Uzantılar’ı ve ardından AnimDessin2’yi seçin. Bu, AnimDessin2 araç çubuğunu açacaktır ve şimdi bunun üzerinden geçerek nasıl çalıştığını ve Photoshop’taki süreci nasıl kolaylaştırdığını görebiliriz. Soldaki, vurmak isteyeceğiniz ilk düğme, henüz açık değilse zaman çizelgenizi getirir. Artık zaman çizelgemiz açık olduğuna göre klavye kısayollarını açmak isteyeceğiz. Bunu hantal Photoshop menü yöntemiyle yapabiliriz, ancak AnimDessin2 bunu çok kolay ve hızlı hale getiriyor. K tuşuna benzeyen en sağdaki düğme, klavye kısayol tuşlarını açar veya kapatır. Tek sıkıntı, gerçekten göstermemesidir, bu nedenle, zaman çizelgesinde tam sağda, aşağı bakan bir ok gibi görünen menü simgesini tıklayarak açık olduklarından emin olmak için iki kez kontrol edebilirsiniz. çizgilerden yapılmış bir kutu. Klavye Kısayol Tuşlarını Etkinleştir seçeneği işaretliyse, devam etmeye hazırız. Bu şekilde, kare kare gitmek için yön tuşlarımızı kullanabilir ve filmimizi önizlemek için boşluk çubuğuna basabiliriz.
Sahne Yapmak
Şimdi yeni bir sahne yapalım. Soldan bir film tahtası gibi görünen ikinci düğme, bizim için otomatik olarak 1920’ye 1080 (çok kullanışlı) olan yeni bir proje oluşturacak ve kare hızımızı seçmemize izin verecek. Şimdilik 24 fps’de bırakalım. Bir sonraki düğmemiz tuval boyutu, içinden oklar çıkan küçük bir nokta gibi görünüyor. Bunu çok sık yapmak zorunda kalmayacaksınız, zaten her zaman 1920’de 1080’de çalışıyor olmalısınız. Sonra kaydet butonumuz var, diskete benziyor. Yani AnimDessin ilk video katmanımızı sadece 1 kare uzunluğunda yapıyor, sonraki birkaç butonumuz kare ekle ve kopyala butonları. Üzerinde 1 bulunan bir sayfaya benzeyen ilki, 1 yeni çerçeve ekler. Üzerinde 2 olan sayfa 2 kare ekler, ardından iki sayfamız olur ve bu kopya seçili çerçevedir. Son olarak, çöp kutusu seçilen çerçeveyi siler. Sonraki iki düğmeyi hiç kullanmadık o yüzden şimdilik bunları geçelim. Üzerinde eğik çizgi bulunan klasörün yanındaki buton projenize yeni bir video katmanı ekleyecektir. Büyük artı ve eksi, karelerinizi uzatacak veya daraltacak ve 1 kare uzunluğundaki bir kareyi 2 kare uzunluğunda bir kareye dönüştürecektir. Sonra, kırmızı, yeşil ve mavi bir kutumuz var ve ardından üzerinde bir çizgi bulunan beyaz bir kutu var. Bu kutular, seçtiğiniz video katmanı ne olursa olsun renk kodu verir ve eğik çizgili beyaz kutu renk kodlamasını kaldıracaktır. Oklu dikey çubuklar ve artı işareti olan sonraki düğmelerimiz, seçili çerçevelerimizi bir katman yukarı veya bir katman aşağı hareket ettirecektir. Ve son olarak, aynı zamanda bir iPhone’un üst kısmına benzeyen küçük parantez görünümlü düğmeler, oynatma alanınızı değiştirecek.
Filminizi Dışa Aktarma
Filminizi dışa aktarmak istediğinizde, şuraya gidin: Dosya > Dışa Aktar > Video Oluştur ve istediğiniz ayarları seçin. Veya tek tek görüntüler olarak almak istiyorsanız, bir görüntü dizisi olarak dışa aktarabilirsiniz. İşte orada. Düğmelere alıştıktan sonra, fırçalar gibi Photoshop’un tüm güzel özelliklerini kullanarak çizim yapabilir ve tarzınızın Flash’ta olduğu gibi sulanmış görünmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.