
Google’ı arama yapmak için kullanırken, tarayıcınızdan veya işletim sisteminizden bağımsız olarak, bazen “bilgisayarınız veya ağınız otomatik sorgular gönderiyor olabilir” hata mesajı görüntülenir. Bu hata, belirli web sayfalarına erişmenizi engelleyebilir ve aramanızı sıfırlamak için birkaç kez captcha girmenizi gerektirebilir, bu da her zaman işe yaramayabilir.
Otomatik Sorgu Hatalarının Nedeni
Google’ın sunucuları ve arama birçok bağlanma denemesi alırsa, yani tek bir bilgisayardan veya ağdan sorgular, bunu olası otomasyon olarak işaretler.
Bu tespit edilirse, Google, diğer kullanıcıların yavaşlama yaşamaması için geçici olarak arama kullanımınızı kısıtlayacaktır (ve belirli web sayfalarına erişemeyebilirsiniz). Genellikle, Google, bu hata görüntülendikten sonra, kullanıcıdan insan olduğunu ve bilgisayarından veya ağından otomatik sorgular göndermediğini kanıtlamak için bir captcha girmesini ister.
Otomatik Sorgu Hatalarını Düzeltme
Bilgisayarınızın veya ağınızın otomatik sorgular göndermesi olası değildir. Bu hata mesajı genellikle birkaç çözümle çözebileceğiniz bir aksaklıktır.
Not
Bu hatayı belirli bir programı yükledikten veya belirli bir dosyayı indirip açtıktan hemen sonra yaşıyorsanız, bir program bilginiz olmadan internete bağlanmış olabilir. Bu durumda, sorunun devam edip etmediğini görmek için önce programı kaldırmayı deneyin.
-
Göz atma geçmişinizi temizleyin. Hangi tarayıcıda olursanız olun, geçmişinizi temizlemek, tarayıcı verilerinizin herhangi bir soruna neden olmadığından emin olmanın harika bir yoludur.
-
Farklı bir internet tarayıcısı deneyin. Bazen tarayıcının kendisi bu soruna neden olabilir. Yeni bir tarayıcıda arama yapmaya çalışmak, sorunun bir uygulamadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını onaylayacaktır. Hata mesajını başka bir tarayıcıda almazsanız, ilk tarayıcınızı kaldırın ve yeniden yükleyin; ardından, bir hata alıp almadığınızı görmek için tekrar aramayı deneyin.
-
Bilgisayarı yeniden başlatın. Cihazlardaki birçok sorun, yeni bir önyüklemenin kapalı durumdan çözebileceği geçici sorunlardır. Bilgisayarınıza geri döndüğünüzde, tekrar aramayı deneyin.
-
Yönlendiricinizi ve modeminizi yeniden başlatın. Önceki adımlar sorunu çözmezse, sorunun cihazınızda olmaması ve bunun yerine internet bağlantınızla ilgili bir sorun olması olasıdır. Aksi takdirde internetinize sorunsuz bir şekilde erişebiliyorsanız ve yeniden başlattıktan sonra sorun devam ederse, sorun büyük olasılıkla ağınızda veya internet bağlantınızda değildir.
-
Bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayın. Yarım yamalak siteleri sık sık kullanmadığınız veya şüpheli ekler indirmediğiniz sürece, bilgisayarınızda bir virüsün ortaya çıkması olası değildir. Yine de, kötü niyetli bir program veya hizmet bu hata mesajının görünmesine neden olabilir. Tarama tamamlandığında ve tespit edilen virüslü dosyaları kaldırdıktan sonra, tekrar aramayı deneyin.
Başkaları Başarısız Olduğunda Ne Yapmalı
Bilgisayarlar karmaşık teknoloji parçalarıdır ve birçok şey ters gidebilir. Bununla birlikte, bir sorunla karşılaşıldığında, her zaman son bir çare vardır: sistem sıfırlama. Windows PC’lerdeki Bu Bilgisayarı Sıfırla özelliği, Windows kullanıcılarının Windows’u disk olmadan yeniden yüklemelerine olanak tanır ve kullanıcılara dosyalarını olduğu gibi koruma seçeneği sunar. Mac kullanıcıları ve MacBook Air kullanıcıları da bilgisayarlarını sıfırlama seçeneklerine sahiptir. Mac’lerde, sisteminizi yedeklemeyi ve ardından sıfırlanan bilgisayarı yedeklemeden geri yüklemeyi seçebilirsiniz. Bilgisayarınızı sıfırlasanız bile tüm dosyalarınızı saklayabilirsiniz, ancak bu, yalnızca her şey başarısız olursa denemeniz gereken bir nükleer çözümdür.
Not
Bilgisayarınızdaki önemli dosyaların fazladan bir kopyasına sahip olduğunuzdan emin olmak, tercihen donanım arızalarına duyarlı olmadıkları bulutta depolandığından emin olmak iyi bir uygulamadır.