
Bir bağlantıya tıkladığınızda veya uzun bir web sitesi adresi yazdığınızda ve sayfanın yüklenmemesinden daha sinir bozucu olan birkaç şey, bazen 404 hatası, 400 hatası veya benzer başka bir hatayla sonuçlanır. Bunun olmasının birkaç nedeni olsa da, çoğu zaman URL yanlıştır.
© Carlo Eduardo Rodríguez Espino / iconfinder.com
Bir URL ile ilgili bir sorun varsa, bu uygulaması kolay adımlar onu bulmanıza yardımcı olacaktır:
Zaman gerekli: Üzerinde çalıştığınız URL’yi yakından incelemek birkaç dakikadan fazla sürmemelidir.
Bir URL’deki Hata Nasıl Giderilir
- Kullanıyorsanız http: veya https: URL’nin bölümü, iki nokta üst üste işaretinden sonra eğik çizgi eklediniz mi? https: //
- Hatırladın mı www? Bazı web siteleri bunun düzgün şekilde yüklenmesini gerektirir. Ana Bilgisayar Adı Nedir? neden böyle olduğu hakkında daha fazla bilgi için.
- Hatırladın mı .com, .ağveya başka bir üst düzey alan?
- Gerekirse gerçek sayfa adını yazdınız mı? Örneğin, çoğu web sayfasının belirli isimleri vardır. bakedapplerecipe.html veya adam-hwy-10.aspx-hayat kurtarır, vb
- Doğru eğik çizgi yerine // ters eğik çizgi mi kullanıyorsunuz // https: URL’nin bir kısmını ve URL’nin geri kalanını gerektiği gibi? Uygun şekilde biçimlendirilmiş bir URL örneği
- Kontrol edin www. Unuttun mu w veya yanlışlıkla fazladan ekleyin: wwww?
- Sayfa için doğru dosya uzantısını yazdınız mı? Örneğin, dünya çapında bir fark var .html ve .htm. Birincisi .HTML ile biten bir dosyaya işaret ederken diğeri .HTM sonekine sahip bir dosyaya işaret ettiği için birbirlerinin yerine kullanılamazlar — bunlar tamamen farklı dosyalardır ve her ikisinin de aynı web üzerinde kopya olarak bulunma olasılığı düşüktür. sunucu.
- Doğru büyük harf kullanımı mı kullanıyorsunuz? Bir URL’de üçüncü eğik çizgiden sonra gelen her şey, klasörler ve dosya adları dahil, genellikle büyük / küçük harfe duyarlıdır. Örneğin, bu sizi geçerli bir sayfaya götürecektir: https://www.digg.com/2019/what-earth-would-look-like-if-all-the-oceans-were-drained-visualized
Ancak bu olmayacak: https://www.digg.com/2019/WHAT-earth-WOULD-look-like-if-all-the-oceans-were-drained-visualized
Bu genellikle, en sonunda .HTM veya .HTML uzantısını gösteren URL’ler gibi yalnızca dosya adını belirten URL’ler için geçerlidir.
- URL’yi tarayıcının dışından kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırdıysanız, tüm URL düzgün bir şekilde kopyalandı. Örneğin, çoğu zaman bir e-posta mesajındaki uzun bir URL iki veya daha fazla satıra yayılır, ancak yalnızca ilk satır doğru bir şekilde kopyalanır ve bu da panoda çok kısa bir URL ile sonuçlanır. Benzer şekilde, bazı tarayıcılar, yapıştırmakta olduğunuz URL’ye yer açmak için mevcut URL’nin üzerine yapıştırmanıza izin verir. Ancak bu doğru bir şekilde yapılmazsa, yeni URL’nizi eskisine ekleyerek, hiçbir şey yüklemek için çalışmayacak gerçekten uzun bir URL oluşturuyor olabilirsiniz.
- Başka bir kopyala / yapıştır hatası da fazladan noktalama işaretidir. Tarayıcınız boşluklarla oldukça bağışlayıcıdır, ancak kopyaladığınızda URL’de bulunabilecek fazladan noktalara, noktalı virgüllere ve diğer noktalama işaretlerine dikkat edin. Çoğu durumda, bir URL ya bir dosya uzantısı (html, htm vb. Gibi) ya da tek bir eğik çizgi ile bitmelidir.
- Tarayıcınız URL’yi otomatik olarak tamamlayabilir ve istediğiniz sayfaya erişemiyormuşsunuz gibi görünmesini sağlayabilir. Bu bir URL sorunu değil, tarayıcının nasıl çalıştığına dair daha çok yanlış anlaşılmadır. Örneğin, yazmaya başlarsanız Youtube tarayıcınızda YouTube’un web sitesinde Google’da arama yapmak istediğinizden, yakın zamanda izlediğiniz bir videoyu önerebilir. Bunu, bu URL’yi adres çubuğuna otomatik olarak yükleyerek yapacaktır. Bu nedenle, “youtube” dan sonra enter tuşuna basarsanız, yazdığınız kelime için bir web araması başlatmak yerine bu video yüklenir. Bunu, sizi ana sayfaya götürmek için adres çubuğundaki URL’yi düzenleyerek önleyebilirsiniz. Bazen Backspace tuşu, yazmayı bıraktığınız her yerde otomatik tamamlamayı durdurur. Veya arama çubuğu geçmişini veya tarayıcının tüm geçmişini temizleyebilir, böylece daha önce hangi sayfaları ziyaret ettiğinizi unutabilirsiniz.
- Web sitesi aşina olduğunuz yaygın bir web sitesiyse, yazımı iki kez kontrol edin. Örneğin, www.googgle.com çok yakın www.google.com, ancak sizi popüler arama motoruna götürmez.