
Bilinmesi gereken
- Bir Chromebook’ta, profil fotoğrafı > Google Hesabınızı yönetin > Güvenlik > Google’da oturum açılıyor > Parola.
- Mevcut şifrenizi girin, ardından yeni bir şifre girin ve onaylayın.
- Chromebook ve Google şifreleriniz aynı. Google hesabınızda oturum açmış herhangi bir cihazdan şifrenizi değiştirin.
Bu makale, Chromebook şifrenizin nasıl değiştirileceğini açıklar; bu, Chromebook şifreniz ve Google şifreniz aynı olduğu için Google şifrenizin değiştirilmesi anlamına gelir. Şifrenizi Chromebook’unuzdan veya Google hesabınızda oturum açmış herhangi bir cihazdan değiştirebilirsiniz.
Chromebook Şifresi Nasıl Değiştirilir
Chromebook şifreniz ve Google şifreniz aynıdır. Google bağlantılı tüm hizmet ve cihazlarınız için tek bir şifre kullandığınız için bu şifreleri aynı şekilde değiştirirsiniz. Chromebook şifreniz Google şifreniz olduğundan, Google’da oturum açtığınız sürece bunu herhangi bir cihazdan ve herhangi bir web tarayıcısından değiştirebilirsiniz. Chromebook’unuzu kullanarak Chromebook şifrenizi nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır:
-
Chrome’u açın. Chrome’u başlangıçta özel bir web sitesi açacak şekilde ayarlarsanız, manuel olarak Google.com’a gidin.
-
Sağ üst köşeden profil resminizi seçin.
-
Seçiniz Google Hesabınızı yönetin.
-
Sol bölmeye gidin ve Güvenlik.
-
Aşağı kaydırın Google’da oturum açılıyor Bölüm.
-
Seçiniz Parola.
-
Mevcut şifrenizi girin ve ardından Sonraki.
-
İstenirse, iki faktörlü kimlik doğrulama kodunuzu girin.
-
Yeni bir şifre girin, yeni şifreyi onaylayın ve ardından Şifre değiştir.
Bu işlem, yalnızca Chromebook şifrenizi değil, Google hesabınızın şifresini de değiştirir. YouTube veya Android telefon gibi başka bir Google hizmetini veya cihazını bir sonraki kullanışınızda, yeni şifreyi kullanarak giriş yapmanız gerekir.
Chromebook’unuz Olmadan Chromebook Şifrenizi Değiştirin
Chromebook şifreniz ve Google şifreniz aynı. Dolayısıyla, Google şifrenizi Chromebook’unuz dışında bir cihazla değiştirmek, Chromebook şifrenizi değiştirir ve bu da istenmeyen bazı sonuçlara yol açabilir. Şifrenizi değiştirmek için Chromebook’unuzu kullandığınızda, Chromebook otomatik olarak Google hesabınızla senkronize olur. Yeni şifre hemen aktif hale gelir. Dolayısıyla, Chromebook’u kapatıp yeniden başlattığınızda, yeni şifre çalışacaktır.
Potansiyel sorunlar
Ancak, Chromebook’unuzun kapalı olduğunu ve Google hesabınızın şifresini başka bir cihazla değiştirdiğinizi varsayalım. Bu durumda, Chromebook’unuza giriş yapmak için eski şifrenizi girmeniz gerekebilir. Oturum açtıktan sonra, Chromebook Google hesabınızla senkronize olur ve yeni şifre etkin hale gelir. Eski şifrenizi unuttuğunuz için şifrenizi değiştirdiyseniz, giriş yapamazsınız. Eski şifrenizi hatırlayamadığınızda veya bulamadığınızda, Chromebook’unuzu kullanmaya devam etmenin tek yolu powerwash yapmak ve orijinaline geri döndürmek olabilir. fabrika ayarları. Gelecekte bu tür etkinliklerden kaynaklanan veri kaybını önlemek için önemli verileri Google Drive’a yükleyin.
İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Açın ve Yedek Kodlarınızı Kaydedin
İki faktörlü kimlik doğrulama, herhangi birinin izniniz olmadan Chromebook’unuzda veya Google hesabınızda oturum açmasını engelleyen bir güvenlik özelliğidir. Parolanızı düzenli olarak değiştirmek, güvende kalmanın bir yoludur. İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek, hesabınızı sıkı bir şekilde kilitler.
Daha İyi Güvenlik İçin İki Adımlı Doğrulama
Google’ın iki faktörlü kimlik doğrulamasına 2 adımlı doğrulama denir. Açtığınızda, telefon numaranızı sağlarsınız. Yeni bir cihazda Google hesabınıza her giriş yaptığınızda, Google size bir kod içeren bir kısa mesaj gönderir. Birisi kod olmadan giriş yapmaya çalışırsa, hesabınıza erişim verilmez. Google, 2 adımlı doğrulamanın kısa mesaj türüne ek olarak, yeni oturum açma girişimlerini doğrulamak için telefonunuzda bir istem oluşturmanıza da olanak tanır. Dilerseniz Google kimlik doğrulama uygulamasını da kullanabilirsiniz. İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirdiyseniz, Google hesabınızda herhangi bir değişiklik yapmadan önce yedek kodlarınızı not edin.
-
Chrome’u açın.
-
Sağ üst köşeden profil resminizi seçin.
-
Seçiniz Google Hesabınızı yönetin.
-
Seçiniz Güvenlik.
-
Aşağı kaydırın Google’da oturum açılıyor Bölüm.
-
Seçiniz 2 Adımlı Doğrulama.
-
Aşağı kaydırın ve seçin Başlamak.
-
Parolanızı girin ve ardından Sonraki.
-
Google’dan güvenlik istemleri alacak cihazı seçin. Veya başka bir seçenek belirleyin ve bir Güvenlik anahtarı veya al Kısa mesaj veya sesli arama.
-
Seçiniz Evet seçtiğiniz cihazdan.
-
Bir cep telefonu numarası girerek veya seçerek bir yedekleme seçeneği ekleyin. Başka Bir Yedekleme Seçeneğini Kullanın yedek kod kullanmak için.
-
Cep telefonunuza bir uyarı gönderilmesini seçtiyseniz, kodu girin ve ardından seçin. Sonraki.
-
Seçiniz Aç süreci tamamlamak için.
Yedek kodları etkinleştirirseniz, kodları yazmak veya yazdırmak çok önemlidir. Bunlar, telefonunuza erişiminizi kaybederseniz kısa mesaj sistemini atlamak için kullanabileceğiniz kodlardır, bu nedenle bu kodları güvenli bir yerde saklamak çok önemlidir. Her kodu yalnızca bir kez kullanabilirsiniz. Hücre sağlayıcınız olarak Project Fi kullanıyorsanız yedek kodlar özellikle önemlidir. Google hesabınızla giriş yapana kadar Project Fi telefonları çalışmaz. Dolayısıyla, eski telefonunuz kaybolursa veya bozulursa oturum açıp yeni bir telefon kuramazsınız ve 2 faktörlü doğrulama sürecini aşmak için yedek kodlarınız yoktur.