Skip to content

DHCP Hatası: Nedir ve Nasıl Onarılır

13 de Nisan de 2021

DHCP hatası, ağınızdaki aygıtlar için İnternet Protokolü adresi sağlayan sunucunun bilgisayarınıza bir IP adresi atayamadığı anlamına gelir. DHCP ayarı internet bağlantısını kesebileceğinden, hata birçok biçimde görünebilir, ancak sonuç, internete erişememenizdir. Bu makaledeki talimatlar tüm Windows 10 bilgisayarlar için geçerlidir.

pictafolio / Getty Images

DHCP Hatalarının Nedenleri

İki şey DHCP hatasına neden olabilir. Bunlardan biri, bir DHCP sunucusunun kendisine bir IP atamasına izin veren bilgisayardaki veya aygıttaki yapılandırmadır. Diğeri, DHCP sunucusunun yapılandırmasıdır. DHCP hataları, bir ağ üzerindeki DHCP sunucusu veya yönlendirici, ağa katılmak için aygıtın IP adresini otomatik olarak ayarlayamadığında ortaya çıkar. Bu, internete bir web tarayıcısı ile eriştiğinizde bir ağ bağlantısı hatasıyla sonuçlanır. DHCP hatalarının giderilmesini bu kadar zorlaştıran şey, hata mesajının her zaman DHCP’den bahsetmemesidir.

DHCP Hataları Nasıl Düzeltilir

DHCP hatası çözülene kadar şu adımları deneyin:

  1. Windows Ağ Sorun Gidericisini çalıştırın. İnternet bağlantısı sorunlarını çözmenin en kolay yolu, Windows’un internet ayarlarını otomatik olarak düzeltmesine izin vermektir. Windows görev çubuğundaki ağ bağlantısı simgesine sağ tıklayın ve Sorunları gidermek. Ağ sorun gidericisi, internet bağlantısı sorununa neden olabilecek tüm ayarları tanımlar. DHCP ayarları hataya neden olduysa, Bu düzeltmeyi uygula Önerilen değişiklikleri uygulamak için.

    Windows görev çubuğundaki sorunları giderin

  2. DHCP adaptör ayarlarını kontrol edin. Ağ üzerindeki DHCP sunucusu veya yönlendirici, bilgisayara otomatik olarak varsayılan olarak bir IP adresi atamalıdır. Yine de bu seçenek devre dışı bırakılabilir, bu nedenle etkin olduğundan emin olmak için ağ bağdaştırıcısı ayarlarına bakın.

  3. DHCP yönlendirici ayarlarını kontrol edin. Bir ev ağında, yönlendiricideki DHCP ayarları, ağdaki cihazların IP adreslerini yönetir. DHCP başlangıç ​​ve bitiş adreslerinin ağ geçidi adresiyle eşleştiğini doğrulayın.

  4. BT desteğine başvurun. Tipik bir kurumsal ağda, bir DNS sunucusu ağdaki cihazların IP adresini yönetir. Tüm DHCP ayarları bir BT departmanı tarafından yönetilir. Ağ bağlantısı sorunlarınız olduğunda, BT yardım masanızla iletişime geçin.