Skip to content

Dropbox Hesabı Nasıl Silinir

18 de Mayıs de 2021

İster tüm dosyalarınızı farklı bir bulut depolama platformuna taşımaya karar vermiş olun, ister artık Dropbox’ı kullanmıyorsanız, Dropbox hesabınızı silmek ve Dropbox’ı bilgisayarınızdan kaldırmak oldukça kolaydır. Dropbox hesabınızı silmek için, bunu bir web tarayıcısında Dropbox.com’dan yapmanız gerekir. Masaüstü istemciden veya herhangi bir mobil uygulamadan yapılamaz.

Dropbox Hesabınızı Sildiğinizde Ne Olur?

Dropbox hesabınızı sildiğinizde, Dropbox’ta kullandığınız hemen hemen her şeye erişimi ve işlevselliği kaybedersiniz. Dropbox hesabınızı silmek şu anlama gelir:

  • Dosyalarınız Dropbox sunucularından silineceğinden, Dropbox hesabınızda depolanan tüm verilerinizi kaybedeceksiniz.
  • Cihazlarınızın Dropbox ile bağlantısı otomatik olarak kesilir ve senkronizasyonu durdurulur.
  • Dropbox.com’da hesabınıza erişemeyeceksiniz, ancak dosyalarınız yine de bilgisayarınızdaki Dropbox klasöründen yerel olarak erişebileceksiniz.
  • Paylaşılan klasörlerdeki dosyaları düzenleyemezsiniz.
  • Dosyaları paylaştığınız kişiler bunlara yine erişebilir.

Premium Dropbox Hesabınızı Ücretsiz Hesaba Nasıl Düşürürsünüz?

Bir Plus veya Professional Dropbox hesabı aboneliğiniz varsa, aboneliğinizi silmek yerine basitçe bir Temel ücretsiz hesaba düşürebilirsiniz.

  1. Bir web tarayıcısında Dropbox.com’a gidin ve hesabınızda oturum açın.

  2. Dropbox’ın iptal sayfasına gidin ve seçin Plus veya Professional aboneliğinizi iptal edin.

    Alternatif olarak seçebilirsiniz profil simgeniz > Ayarlar > Plan.

  3. Hesabınızın Plan sekmenize yönlendirileceksiniz. Sayfanın en altına gidin ve şunu seçin: Planı iptal et.

  4. Verilen alanlarda eski sürüme geçmek istemenizin nedenini belirtin ve aboneliğinizi iptal ettiğinizi onaylayan bir e-posta alacaksınız. Dropbox Pro veya Professional hesabınız, sonraki faturalandırma döngünüzün başında otomatik olarak bir Temel hesaba indirilir. Dosyalarınız, eski sürüme geçtiğinizde yeni depolama kotasını aşarsa, Dropbox dosyalarınızı senkronize etmeyi durdurur.

Dropbox Hesabınızı Nasıl Silersiniz?

Dropbox hesabınızı ve tüm verilerini silmek istediğinizden eminseniz, aşağıdaki adımları izleyin. Dropbox, verilerinizi yalnızca siz hesabınızı sildikten 30 gün sonra silmeye başlarken, Dropbox hesabınız silindikten sonra geri yüklenemez.

  1. Bir web tarayıcısında Dropbox.com’a gidin ve hesabınızda oturum açın.

  2. Dropbox hesabınızda depolanan dosyalarınızın tamamını veya en azından bir kısmını indirmeyi düşünün. Bunu yapmak için seçin Benim Dosyalar soldaki dikey menüde ve aşağıdakilerden birini yapın:

    • Tüm Dosyalarınızı Tek Seferde İndirin: İmlecinizi şuranın sol tarafına getirin: İsim Soyisim üstteki etiketi ve içini seçin onay kutusu yanında görünür. Tüm dosyalarınız seçilecek ve her birinin yanındaki mavi onay işaretiyle işaretlenecektir.
    • Aynı Anda Yalnızca Birkaç Seçili Dosyayı İndir: İmlecinizi, içindeki herhangi bir dosya adının soluna getirin. onay kutusu yanında görünür. İndirmek istediğiniz kadar dosya için tekrarlayın.

    Tümünü Seç kutusu

  3. İşiniz bittiğinde seçin İndir sağ üstte. Ne kadar dosya indirdiğinize ve her dosya boyutunun ne kadar büyük olduğuna bağlı olarak dosyalarınızın indirilmesi biraz zaman alabilir.

    İndir düğmesi

  4. Tıklayın profil simgeniz sağ üst köşede.

    Dropbox'taki Profil simgesi

  5. Seçiniz Ayarlar açılır listeden

    Ayarlar seçeneği

  6. Sayfanın en altına gidin ve şunu seçin: Hesabı sil.

    "Hesabı Sil" seçeneği

    Silme kalıcıdır. Hesabınızı sildikten sonra, onu veya içeriğini geri almanın bir yolu yoktur.

  7. Parolanızı girin ve verilen alanlara isteğe bağlı bir açıklama ile bir neden sağlayın.

    Dropbox.com'un ekran görüntüsü.

  8. Seçiniz Kalıcı olarak silmek. Dropbox hesabınızı sildikten sonra, cihazlarınızda yüklü Dropbox uygulamalarını kullanamazsınız. Devam edip masaüstü istemcisini Mac veya Windows bilgisayarınızdan kaldırabilir, ayrıca uygulamaları Android veya iOS cihazınızdan silebilirsiniz.