Skip to content

Fotoğrafları iPhone’dan Android’e Aktarma

10 de Nisan de 2021

Bilinmesi gereken

  • Fotoğraf paylaşmak için: Google Fotoğraflar’ı açın. Paylaşılacak fotoğrafları seçin, Paylaş, bir kişi seçin, bir mesaj ekleyin ve Gönder.
  • Veya paylaşılan bir klasör kullanın: Oluşturmak > Paylaşılan albüm > Başlık ekle > Fotoğraf ekle > fotoğraf seç> Bitti. Paylaş, kişi ekle, mesaj ekle, Gönder.

Bu makale, App Store’da bulunan bir uygulama olan Google Fotoğraflar ile bir iPhone’daki (uygulamayı çalıştırabilen herhangi bir iOS sürümü) görüntülerin bir Android cihazla nasıl paylaşılacağını açıklar. Daha hızlı paylaşım için uygulamaya nasıl iş ortağı ekleneceğini de kapsar.

Google Fotoğraflar ile Birkaç Görsel Nasıl Paylaşılır?

Çoğu insan, aynı anda yalnızca birkaç resmi arkadaşlarıyla ve ailesiyle paylaşmak ister. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. İPhone’unuzda Google Fotoğraflar.

  2. Paylaşmak istediğiniz fotoğrafı seçmek için dokunun ve basılı tutun. Görsel, sol üst köşede mavi bir onay işareti aldığında, bunlara dokunarak başkalarını ekleyin.

  3. Paylaş düğmesine (içinden çıkan oklu kutu) dokunun.

  4. Görüntüleri göndermek istediğiniz kişiyi seçin.

  5. Fotoğraflarla bir mesaj göndermek için, Bir şey söylemek alan.

  6. Fotoğrafları göndermeye hazır olduğunuzdaöğesine dokunun. Gönder.

    Google Fotoğraflar üzerinden fotoğraf gönderme

  7. Kişiniz, Android cihazında bir bildirim alır. Ona dokunduklarında, paylaşılan fotoğraflarınızı görürler ve onları Google Fotoğraflar kitaplıklarına eklemeyi seçebilirler. Ayrıca mesajınızı yanıtlayabilir ve fotoğraf gönderebilirler.

Google Fotoğraflar’da Paylaşılan Albüm Nasıl Oluşturulur

Android cihazı olan birine aynı anda çok sayıda fotoğraf göndermek istiyorsanız ve karşılığında bazılarını almak istiyorsanız, Google Fotoğraflar’da mesaj yerine bir Paylaşılan Albüm oluşturun.

  1. Google Fotoğraflar’ı açın.

  2. Ekranın üstünde seçin Oluşturmak.

    Oluştur düğmesi

  3. Seçiniz Paylaşılan albüm.

    Paylaşılan Albüm başlığı

  4. İçinde Başlık ekle alanında albüme bir ad verin.

    Başlık Ekle alanı

  5. Seç Fotoğraf ekle.

    Fotoğraf Ekle düğmesi

  6. Bir fotoğraf eklemek için, her fotoğrafın sol üst köşesinden seçin. (Bir fotoğrafın sol üst köşesinde beyaz bir onay işareti görüntülemek için fareyi önizleme görüntüsünün üzerine getirin.)

    Onay işareti

  7. Yeni albümünüz için fotoğrafları seçtikten sonra şunu seçin: Bitti sağ üst köşede.

    Bitti düğmesi

  8. Albümü paylaşmak için seçin Paylaş.

    Paylaş bağlantısı

  9. Yazmaya başlayın isim, telefon numarasıveya e-posta paylaşılan klasörün alıcılarının adresi. Tüm alıcıları ekleyene kadar otomatik doldurma seçeneklerinden kişileri seçin.

    Google Fotoğraflar'da paylaşmak için bir kişi ekleme.

  10. Seçerek ek alıcılar girin + (Artı işareti).

    Artı düğmesi

  11. Ayrıca şunları da yapabilirsiniz Mesaj Ekle en altta alıcılarınızın davetiyesine.

    Mesaj Ekle alanı

  12. Seçin Gönder Albümü paylaşmak için düğmesine basın.

    Gönder düğmesi

Google Fotoğraflar için İş Ortağı Nasıl Belirlenir?

Google Fotoğraflar, hesabınıza bir ortak eklemenize izin verir. Bu kişi belirli fotoğrafları otomatik olarak alır, böylece her seferinde manuel olarak paylaşmak zorunda kalmazsınız. Uygulamadaki bir iş ortağı hesabına kişi eklemek için:

  1. Google Fotoğraflar’ı açın.

  2. Dokunun. kullanıcı simgesi sağ üst köşede.

  3. Dokunmak Fotoğraf Ayarları.

    Google Fotoğraflar'daki Fotoğraf Ayarları

  4. Seçiniz Partner Paylaşımı.

  5. Sonraki ekranda şunu seçin: Başlamak.

  6. Listeden kişinin adını seçin veya metin alanına e-postasını yazın.

    Google Fotoğraflar için bir ortak seçme

  7. Sonraki ekranda, şunlara erişim vermeyi seçin: Tüm fotoğraflar veya Belirli Kişilerin Fotoğrafları. Yanındaki anahtara dokunun. Yalnızca bu günden beri fotoğrafları göster Partnerinizi davet ettikten sonra çektiğiniz görüntüleri paylaşmak için. Daha spesifik seçeneği seçerseniz, sonraki ekranda hangi fotoğraf konularının paylaşılacağını seçin.

  8. Seçiniz Sonraki.

  9. Son ekran, alıcılar ve paylaştığınız fotoğraflar da dahil olmak üzere yaptığınız tüm seçimlerin bir özetini gösterir. Dokunmak Davetiye gönder bitirmek için.

    Paylaşım ayarları

Onaylandıktan sonra, Android kullanıcısı daveti kabul etmesi için bir bildirim alır. Kabul ettikten sonra, paylaşılan fotoğrafları Google Fotoğraflar menüsünde görebilirler. İş ortağı paylaşımını sonlandırmak için, her iki cihazda da iş ortağı kitaplığına gidin ve ardından Menü > Ayarlar. Paylaşılan kitaplıklar bölüm ve seçin Ortağı kaldır > Onaylamak.

Ortağı Kaldır komutu

Bir ortağı Google Fotoğraflar uygulamasından kaldırmak için şu sayfaya dönün: Ayarlar ekran, dokunun Partner Paylaşımıve ardından seçin Ortağı Kaldır.

Bir ortağı Google Fotoğraflar uygulamasından kaldırma