Skip to content

Gmail’in Çevrimiçi Durumunuzu Göstermesini Nasıl Önleyebilirsiniz?

7 de Mayıs de 2021

Kişilerinizden biriyle Google Hangouts üzerinden iletişim kurduğunuzda, Gmail hızlı ve kolay erişim için onları e-posta ekranının sol tarafındaki panele ekler. Yazılı veya görüntülü sohbet başlatabileceğiniz bir sohbet penceresi açmak için panelde bir ada veya resme tıklayın. Bu Hangout kişilerinden herhangi birinin ne zaman çevrimiçi olduğunu görebilirsiniz. Ne zaman çevrimiçi olduğunuzu da görebilirler.

Sohbet Kişileri Ne Zaman Çevrimiçi Olduğunuzu Görün ve Anında Sohbet Edin

Arkadaşınız veya meslektaşınız, Google Talk ağında (örneğin Gmail aracılığıyla) çevrimiçi olduğunuzu ve sohbet için uygun olduğunuzu otomatik olarak görebilir. Bu kolaylıktan vazgeçebilirseniz ve kişilerinizin çevrimiçi olup olmadığınızı ne zaman anlayabileceklerine kendiniz karar vermek istiyorsanız, Gmail de bu düzeyde bir kontrol sağlar.

Gmail’in Çevrimiçi Durumunuzu Otomatik Olarak Göstermesini Önleyin

Çevrimiçi durumunuzun Gmail’de otomatik olarak görünmesini önlemek ve tüm kişileriniz için sohbet özelliğini kapatmak için.

  1. Tıkla Dişli (Ayarlar) Gmail’deki herhangi bir ekranın sağ üst köşesindeki) simgesine dokunun.

    Gmail'deki Ayarlar dişli kutusu

  2. Tıklayın Hepsini gör Ayarlar görünen menüde.

    Gmail

  3. Seçin Sohbet ve tanışın sekmesi.

    Chat ve Meet sekmesinin vurgulandığı Gmail ayarları

  4. Yanındaki radyo düğmesini tıklayın Hangouts kapalı çevrimiçi durumunuzu ve sohbet uygunluğunuzu gizlemek için.

    Hangouts kapalı düğmesi vurgulanmış olarak Gmail ayarları

  5. Tıklayın Değişiklikleri Kaydet. Gmail yeniden yüklendiğinde, sohbet penceresi artık görünmez.

Gmail’de Bildirimler Nasıl Kapatılır

Sohbet bildirimlerini yalnızca belirli bir süre için sessize almak istiyorsanız yapmanız gerekenler. Bildirimleri sessize alırsanız, insanlar çevrimiçi olduğunuzu yine de görebilir ancak size mesaj gönderirlerse uyarı alamazsınız.

  1. Sohbet panelinde adınızın yanındaki oku tıklayın.

    Hangouts menü seçeneğinin vurgulandığı bir Gmail gelen kutusu

  2. Sonraki menüde Bildirimleri Sustur … Aşağıya doğru açılan menü.

    Bildirimlerin Sesini Kapat menüsünün vurgulandığı Gmail Hangouts ayarları

  3. Bildirimleri kapatmak istediğiniz süreyi tıklayın. Bunları 1, 2, 4, 8, 12 veya 24 saat, üç gün veya bir hafta susturabilirsiniz. Tıklayın Devam et blok süresi dolmadan önce bildirimlerin sesini açmak için kendi adınıza.

Hangouts’ta Davetleri Kontrol Etme

Görünmez Mod artık mevcut olmayabilir, ancak sizinle kimin iletişim kurduğu üzerinde biraz kontrolünüz var. Adınızın yanındaki okun altındaki menüye geri dönün ve ardından Davet Ayarlarını Özelleştirin. Sonraki ekran, belirli kişi gruplarının sizinle doğrudan iletişime geçmesine veya size bir davetiye göndermesine izin veren kontroller içerir.