Skip to content

Google Haritaları Kullanarak Konumunuzu Nasıl Paylaşabilirsiniz?

18 de Mayıs de 2021

Google Haritalar ile, konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşabilir, böylece nerede olduğunuzu tam olarak belirleyebilir ve onları size hızlı bir şekilde ulaştırmak için Google’ın mükemmel gezinme becerilerini kullanabilirsiniz. Yerel bir parkta biriyle buluşmanız gerektiğinde, konumlar şu anda paylaşılabilir veya daha uzun süreler için paylaşılabilir. Örneğin, Las Vegas’ta birkaç arkadaşınızla tatil yapıyorsanız, hafta sonu için konumunuzu paylaşabilirsiniz, böylece iki arkadaşınızın MGM’de kumar oynadığını, diğerinin Planet Hollywood’da olduğunu ve birinin hala otelde yatakta. Muhtemelen arkadaşlarınızın sizi sürekli takip etmesini istemeseniz de, herkesin nerede olduğuna dair bir fikre sahip olmanın çok faydalı olabileceği kesinlikle birkaç durum vardır. Denemek isterseniz, işte hem Google hesabı olan arkadaşlarınız hem de olmayan arkadaşlarınız için bunu gerçekleştirmek için adım adım bir kılavuz.

Adres Defterine Herkesin E-postasını Ekleyin


Google Kişilerinize herkesin Gmail adresinin kaydedildiğinden emin olun. Bu kişilere daha önce e-posta gönderdiyseniz, bilgilerini kaydetme şansınız yüksektir. Android telefonunuzda bu, kişi kartına girip e-posta alanının kullandıkları bir hesapla doldurulduğundan emin olmak anlamına gelir. Bilgisayarınızda erişebilirsiniz Google Kişileri Gmail’e giriş yapın ve sol üst köşedeki Gmail’e tıklayın. Oradan seçin Kişiler açılır menüden. Ardından, Kişiler sayfasında, büyük pembeyi tıklayarak yeni kişiler eklersiniz. + sayfanın sağ alt köşesinde oturum açın ve adlarına tıklayarak tek tek girişler ekleyin.

Google Haritalar’ı Başlatın

Google haritalarının ekran görüntüsü

Android veya iOS cihazınızda Google Haritalar’ı başlatın. Menü düğmesine dokunun (üç satıra benzer ve arama çubuğunun sol tarafındadır). Menü seçeneklerinin yaklaşık yarısında göreceksiniz Konumu paylaş. Konum paylaşma penceresini açmak için buna dokunun.

Ne Kadar Süre Paylaşmak İstediğinizi Seçin

Google haritalarının ekran görüntüsü

Konumunuzu ne kadar süreyle paylaşmak istediğinize karar verin. Şimdilik belirsiz olmasını istiyorsanız, “Bunu kapatana kadar” seçeneği var. Alternatif olarak, bir zaman belirtmek için ilk seçeneği seçebilirsiniz. Varsayılan olarak bir saattir (bu hızlı “Neredesin?!?” Mesajları için). + veyane kadar süre paylaştığınızı değiştirmek için yanındaki düğmesine basın. Paylaşımın süresinin dolacağı zaman görünecek, böylece tam olarak ne zaman zamanın dolacağını biliyorsun.

Paylaşılacak Kişileri Seçin

Google ekran görüntüsü

Konumunuzu ne kadar süreyle paylaşmak istediğinizi belirledikten sonra, onu kiminle paylaşmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Dokunmak Kişileri Seçin Sayfanızın altında paylaşmak istediğiniz kişileri seçin. Bir kişiyi seçip bilgileri gönderdikten sonra, konumunuzu kendisiyle paylaştığınızı bildiren bir bildirim alırlar. Cihazlarında Google Haritalar aracılığıyla konumunuza erişebilecekler.

Google Hesabı Olmayan Kişiler İçin

Konumunuzu yine de Google Hesabı olmayan kişilerle paylaşabilirsiniz. Ancak bu kişi, kendisininkini paylaşamaz. Paylaşmak için yukarıda belirtilen adımları izleyin ve ardından Daha menü ve seçin Panoya kopyala seçeneği. Bu size metin, e-posta, Facebook Messenger ve benzerleri yoluyla arkadaşlarınıza iletebileceğiniz bir bağlantı verecektir, böylece sizi bulabilirler. Çok iyi tanımadığınız bir sürü insanla buluşmaya çalışırken bu çok faydalı olabilir. Örneğin, bir tur grubunun lideriyseniz, konumunuzu paylaşabilirsiniz, böylece insanlar sizinle tur için buluşabilir veya arkadan koşuyorlarsa grubu yakalayabilirler.