Skip to content

HTML P ve BR Öğelerinin Doğru Kullanımı

21 de Mayıs de 2021

HTML öğrenmeye gelince, çoğu insanın erken öğrendiği iki etiket sırasıyla

ve
olan paragraf ve satır sonu etiketleridir. Bu etiketler, web sayfanızın içeriğinin daha kolay okunması için metninize doğal molalar verir. Bu etiketlerin kullanımı oldukça kolay olsa da, bazı karışıklıklara ve kötüye kullanılmalarına da neden olabilirler.

HTML Paragraf Öğesinin Doğru Kullanımı

paragraf öğesi, öğeyi açan

etiketi ve onu kapatan

etiketi ile bir etiket çifti olarak kullanılır. HTML4 veya HTML5 yazılırken teknik olarak bitiş etiketi gerekli değildir, ancak bu etiketi kapatmak en iyi uygulama olarak kabul edilir. XHTML’de

kapanışı gereklidir. Web dışındaki ihtiyaçlar için içerik yazarken yaptığınız gibi bir web sitesinde paragraf öğesini kullanırsınız – yeni bir fikir veya noktaya başlamak istediğinizde. Çoğu tarayıcı, aralarında bir boş satır bulunan paragrafları görüntüler. İşte HTML’de örnek bir paragraf:

Şimdi tüm iyi adamların ülkelerinin yardımına gelme zamanı. Hızlı kahverengi tilki, uyuyan tembel köpeğin üzerinden atladı.

type = “code”> Açılış ve kapanış paragraf etiketleri arasında birçok başka etiket görünebilir.

HTML Satır Sonu Öğesinin Doğru Kullanımı

Satır sonu öğesi
etiketi bir tekli etikettir – bitiş etiketi yoktur. XHTML’de, son eğik çizgiyle (
) etiketi kullanmanız gerekir, ancak HTML’de (HTML5 dahil) bu gerekli değildir. Kesme öğesi, web sayfasının metin akışı içindeki zorunlu bir satır kesmesidir. Metnin sonraki satırda devam etmesini istediğinizde kullanırsınız, ancak içerik ayrı bir fikir veya nokta değildir, bu da onu başka bir paragraf yapar. Bunun bir örneği, satır sonlarının genellikle sabit olduğu şiirle ortaya çıkar. İşte bir paragraf içindeki satır sonu örneği:

Şimdi tüm iyi adamların ülkelerinin yardımına gelme zamanı.

Hızlı kahverengi tilki, uyuyan tembel köpeğin üzerinden atladı.

Satır sonu etiketi bir tekli etiket olduğundan, içinde başka hiçbir etiket kullanılamaz.

ve
Etiketlerinin Yaygın Yanlış Kullanımları

Kodlama konusunda yeni olan kişiler, bir web sayfasını işaretlerken paragraf ve satır sonu öğelerinde bazı yaygın hatalar yaparlar.

  • Metin satırının uzunluğunu değiştirmek için
    kullanma
    : Metni belirli bir şekilde görünmeye veya kesmeye zorlamak amacıyla break etiketini kullanmak, sayfalarınızın tarayıcınızda harika görünmesini sağlar, ancak başka bir tarayıcıda ve kesinlikle tüm cihazlarda değil. Siteniz duyarlı bir web sitesiyse, düzenini farklı ekran boyutlarına göre değiştirir. Tarayıcı otomatik olarak kelime kaydırmayı koyar ve daha sonra
    etiketine gelince, metni tekrar kaydırarak kısa satırlar, uzun çizgiler ve dalgalı metinler oluşturur. Belirli HTML öğeleri ekleyerek düzeni zorlamak yerine, görsel stilleri dikte etmek için CSS stil sayfalarını kullanmalısınız.
  • Öğeler arasına boşluk eklemek için

    & nbsp;

    kullanma: Bir kez daha, CSS kullanmak yerine görsel bir düzen, bu durumda boşluk oluşturmak için bu HTML’ye dönüyor. Bu, bazı HTML editörlerinin yaygın bir uygulamasıdır ve teknik olarak yanlış olmasa da, garip görünen HTML ile sonuçlanır ve daha sonra düzenlemek kafa karıştırıcı olabilir. Aynı zamanda web standartları ve yapı ile stil ayrımı ile uyumlu değildir. Bazı durumlarda, aksi takdirde boş olan paragraf etiketlerinin içinde bölünemez boşlukların kullanılması, farklı tarayıcılarda beklenmedik boşluklara neden olabilir, çünkü hepsi bunu farklı bir şekilde yorumluyor gibi görünebilir. Tasarımınızda ihtiyaç duyulan boşluk öğelerini elde etmenin en iyi çözümü stil sayfaları kullanmaktır.

Biçim mla apa chicago Alıntıınız

Kyrnin, Jennifer. “HTML P ve BR Öğelerinin Doğru Kullanımı.” ThoughtCo, Mayıs. 14, 2021, thinkco.com/correct-usage-p-and-br-elements-3468192.
Kyrnin, Jennifer. (2021, 14 Mayıs). HTML P ve BR Öğelerinin Doğru Kullanımı. Https://www.thoughtco.com/correct-usage-p-and-br-elements-3468192 adresinden erişildi
Kyrnin, Jennifer. “HTML P ve BR Öğelerinin Doğru Kullanımı.” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/correct-usage-p-and-br-elements-3468192 (erişim tarihi 21 Mayıs 2021).