Skip to content

İPad’inizi Sıfırlama ve Tüm İçeriği Silme

17 de Mayıs de 2021

Bilinmesi gereken

  • Git Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçeriği ve Ayarları Sıfırla.
  • Bir iPad’i fabrika varsayılanlarına sıfırlamak, onu yeni bir sahip için temizler veya iPad’i yeniden başlatmanın çözemeyeceği bir sorunun üstesinden gelir.
  • İşlem, tüm ayarları ve verileri siler ve satın alındığında durumuna geri döndürür.

Bu makale, iOS 9 veya sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar için bir iPad’in fabrika varsayılanlarına nasıl sıfırlanacağını açıklar ve cihazı tamamen silmeye yönelik ipuçları sunar.

İPad’i Fabrika Varsayılanına Sıfırlama

1:39 Yedekleme yaptıktan sonra, iPad’deki tüm içeriği silmeye ve aşağıdaki adımları izleyerek onu fabrika varsayılanına sıfırlamaya hazırsınız:

  1. İçinde Ayarlar, dokunmak Genel sol taraftaki menüde.

    Önemli verileri kaybetmemek için cihazı sıfırlamadan önce iCloud’a yedeklediğinizden emin olmak istersiniz.

  2. Genel ayarların sonuna gidin veöğesine dokunun. Sıfırla.

    İPad Genel ayarlarında sıfırlama seçeneği

  3. Dokunmak Tüm İçeriği ve Ayarları Sıfırla iPad’inizi silmek için.

    İPad'deki Tüm İçeriği ve Ayarları Sil seçeneği

  4. Seçiminizi iki kez onaylamanız gerekecek. Bu seçenek iPad’inizi fabrika varsayılanına geri getireceğinden, Apple seçiminizi iki kez kontrol etmek istiyor. İPad’de bir şifre kilidiniz varsa, devam etmek için de girmeniz gerekecektir.

  5. İPad’iniz silinecek ve birisinin yeniden ayarlaması için hazır olacak şekilde yeniden başlatılacaktır.

İPad’deki Tüm İçerik Nasıl Silinir

1:39 Tüm ayarların silinmesi ve iPad’den silinen veriler kişisel bilgilerinizi güvende tutar. Ayrıca, rahatsız edici uygulamaları veya ayarları silerek sorunları çözebilen bir sorun giderme aracıdır. İPad’i tam olarak silmeden önce, ayarları temizlemeyi ve ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bu işlemlerin her ikisini de iPad’i sıfırlamak için kullandığınız aynı ekranda yapabilirsiniz. Sıfırlama işlemi, iPad’imi Bul özelliğini kapatmayı da içermelidir.

İPad’i Sıfırlamanın Diğer Yolları

İPad’i tamamen temizlemek istemiyorsanız, Sıfırla menüsü birkaç seçenek içerir. İPad’inizi aynı Apple Kimliğini kullanacak bir aile üyesine veriyorsanız, ilk seçeneği seçebilirsiniz: Tüm ayarları sıfırlamak. Bu seçenek, verileri (müzik, filmler, kişiler vb.) Tablete bırakır ancak tercihleri ​​sıfırlar. Bunu, iPad ile sorun yaşıyorsanız ve tam bir silme işlemine tam olarak hazır değilseniz de deneyebilirsiniz. Wi-Fi’nize bağlanmakta sorun yaşadığınız veya internet bağlantısıyla ilgili başka sorunlar yaşadığınız için cihazı sıfırlıyorsanız, önce Ağ Ayarları Sıfırlama. Bu seçenek, belirli ağınızda depolanan tüm verileri temizler ve tam bir geri yükleme yapmaya gerek kalmadan sorunu gidermenize yardımcı olabilir. İçin seçim Tüm İçeriği ve Ayarları Sil genellikle çoğu durum için en iyi seçenektir. Bu, iTunes hesabınız için bilgiler de dahil olmak üzere tüm verilerin silinmesini sağlar. İPad’i Craigslist, eBay üzerinden veya farklı bir iTunes hesabı kullanacak bir arkadaşınıza veya aile üyesine satıyorsanız, tüm içeriği ve ayarları silin.