Skip to content

İPhone Kurtarma Moduna Nasıl Girilir ve Çıkılır

10 de Mayıs de 2021

Bilinmesi gereken

  • İPhone 8 ve daha yeni sürümlerde Kurtarma Moduna girin: iPhone’unuzu kabloyla bir Mac veya PC’ye bağlayın. Finder’ı (macOS Catalina 10.15 ve daha yenisi) veya iTunes’u (PC ve macOS 10.14 ve önceki sürümler) açın. Basın ve yayın Sesi aç, sonra aynısını yap Sesi kıs. Şunu tut Yan Kurtarma Modu ekranı görünene kadar düğmesine basın.
  • İPhone 7’de Kurtarma Moduna Girin: iPhone’unuzu kabloyla bir Mac veya PC’ye bağlayın. Finder’ı (macOS Catalina 10.15 ve daha yenisi) veya iTunes’u (PC ve macOS 10.14 ve önceki sürümler) açın. Tuşunu basılı tutun. Üst veya Yan düğmesi (telefonunuzda hangisi varsa) ve Sesi kıs aynı zamanda Kurtarma Modu ekranı görünene kadar.
  • Kurtarma Modundan Çık: iPhone’unuzun yeniden başlatılmasına ve ardından iPhone’u kablodan çıkarmasına izin verir.

Bu makale, iPhone 8 ve üstü, iPhone 7 serisi ve önceki modeller dahil tüm modeller için iPhone Kurtarma Moduna nasıl girilip çıkılacağını açıklar. Kurtarma Modunun ne zaman kullanılacağına dair bilgiler içerir.

İPhone’u Kurtarma Moduna Alma

İPhone ile ilgili birçok sorun yeniden başlatılarak çözülebilir, ancak bazı daha karmaşık sorunlar iPhone’un Kurtarma Moduna alınmasını gerektirir. Bu, ilk sorun giderme adımınız olmamalıdır, ancak bazen işe yarayan tek adımdır. İPhone’unuzla ilgili sorun yaşıyorsanız, Kurtarma Modunu denemeden önce iPhone’unuz Açılmadığında Ne Yapmalı veya Apple Logosundaki iPhone Takılı Bir iPhone Nasıl Onarılır bölümünde listelenen ipuçlarını deneyin. Kurtarma Modu, işletim sistemiyle ilgili sorunları olan bir iPhone ile uygulayabileceğiniz son çare sorun giderme adımıdır. Bir cihazı Kurtarma Moduna sokmak, iPhone’un iOS’u tamamen başlatmadan çalışmasına ve iTunes’a veya bilgisayara bağlanmasına izin verir. Bu, işletim sistemini yeni, çalışan bir sürüme güncellemenizi veya çalışan bir yedeklemeyi cihaza geri yüklemenizi sağlar. Kullanması zor değil, ancak yalnızca başka şeyler işe yaramadığında kullandığınız bir şey. Bir iPhone’u kurtarma moduna geçirmek için şu adımları izleyin:

  1. İlk adımınız olarak ne yaptığınız, sahip olduğunuz iPhone modeline bağlıdır.

    • İPhone 8 veya daha yenisine sahipseniz bu adımı atlayabilirsiniz.
    • İPhone 7 veya önceki bir modelde, iPhone’unuzu düğmesini basılı tutarak kapatarak başlayın. Yan düğmesi ve Sesi kıs buton. Kaydırıcı en üstte görünene kadar basılı tutun ve ardından kaydırıcıyı kaydırın. Telefonunuz yanıt vermezse, Yan düğmesi ve Ana Ekran düğmesi ekran kararana kadar birlikte (iPhone 7 serisinde, Sesi kıs Ana Sayfa düğmesi yerine).
  2. İkinci adımınız olarak ne yaptığınız, bilgisayarınızın hangi işletim sistemini çalıştırdığına bağlıdır.

    • MacOS Catalina (10.15) veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir Mac’iniz varsa, Finder’ı açın.
    • İşletim sisteminin daha eski bir sürümünü çalıştıran bir Mac’iniz veya Windows çalıştıran bir PC’niz varsa, iTunes’u en son sürüme güncelleyin ve ardından iTunes’u açın.
  3. Eşzamanlama kablosunu iPhone’unuza takın ve ardından bilgisayarınıza bağlayın.

  4. Bundan sonra hangi adımları uygulayacağınız, sahip olduğunuz iPhone modeline bağlıdır:

    • iPhone 8 ve daha yenisi: Sesi Aç düğmesine basıp bırakın ve ardından Sesi Kısma düğmesine de aynısını yapın. Ardından, Kurtarma Modu ekranı görünene kadar Yan düğmeyi basılı tutun.
    • iPhone 7 serisi: Kurtarma Modu ekranı görünene kadar Yan ve Sesi Azaltma düğmelerini basılı tutun.
    • iPhone 6S serisi ve öncesi: Kurtarma Modu ekranı görünene kadar Yan ve Ana düğmelerini basılı tutun.

    Kurtarma ekranı göründüğünde telefonunuzun Kurtarma Modunda olduğunu anlarsınız.

    Apple Inc.
  5. Finder’da veya iTunes’da (2. adımda hangisini kullandığınıza bağlı olarak) size izin vermenizi öneren bir pencere açılır. Güncelleme veya Onarmak telefon. Tıklayın Güncelleme. Bu, verilerinizi silmeden işletim sistemini güncelleyerek sorunu çözmeye çalışır.

  6. Güncelleme başarısız olursa, iPhone’unuzu tekrar kurtarma moduna alın ve bu sefer Onarmak. Bu, telefonunuzdaki verileri daha eski bir yedeklemeyle veya iOS’un yeni bir kurulumuyla değiştirir. Bu ideal değil, ancak bu noktada tek seçeneğiniz olabilir.

Kurtarma Modunda bir iPhone'a bakan kişi

Emilie Dunphy / Lifewire

İPhone Nasıl Geri Yüklenir

İPhone’unuzu geri yüklemeniz gerekiyorsa, onu fabrika durumuna veya verilerinizin en son yedeklemesinden geri yüklemeyi seçebilirsiniz. Yaygın değildir, ancak bir hata bazen iPhone’unuzu veya diğer iOS cihazınızı geri yüklemenizi engelleyebilir. Bu sorunla karşılaşırsanız, iPhone Hatası 4013 Nasıl Onarılır bölümünden nasıl çözeceğinizi öğrenin. Hata 3194 ile de karşılaşabilirsiniz.

İPhone Kurtarma Modundan Nasıl Çıkılır

İPhone’u geri yükleme başarılı olursa, telefonunuz yeniden başladığında otomatik olarak Kurtarma Modundan çıkacaktır. Telefonunuzu geri yüklemeden de Kurtarma Modundan çıkabilirsiniz (cihazınız daha önce düzgün çalışıyorsa. Değilse, Kurtarma Modu hala en iyi seçeneğinizdir). Bunu yapmak için:

  1. Cihazı USB kablosundan çıkarın.

  2. Basılı tutun Uyku / Uyanma düğmesi (veya Yan, modelinize bağlı olarak) iPhone kapanana ve ardından bırakana kadar. Modelinize bağlı olarak, elinizde tutmanız da gerekebilir. Sesi kıs buton.

  3. Apple logosu yeniden görünene kadar tutmaya devam edin.

  4. Düğmeyi bırakın ve cihaz başlayacaktır.

Kurtarma Modu Çalışmazsa

İPhone’unuzu Kurtarma Moduna almak sorununuzu çözmezse, sorun kendi başınıza çözebileceğinizden daha ciddi olabilir. Bu durumda yardım almak için en yakın Apple Store’un Genius Bar’ından randevu almalısınız.

Kurtarma Modu Ne Zaman Kullanılmalı

Aşağıdaki durumlarda iPhone Kurtarma Modunu kullanmalısınız:

  • Bir iOS güncellemesi yükleyin ve cihazınız sürekli bir yeniden başlatma döngüsüne takılır. Bu, güncellemede bir şeyler ters giderse veya kurulum sırasında piliniz aşırı derecede azalırsa olur.
  • İşletim sistemini güncelleyin veya cihazı yedeklemeden geri yükleyin, ancak işlem başarısız olur ve iTunes, cihazı bağladığınızda artık cihazı görmez.
  • İOS’un beta sürümünden yükseltin ve bir hata var.
  • Apple logosuna bakın veya İtunes ‘a Bağlan simgesi değişiklik olmadan birkaç dakika boyunca ekranda görünür.

İPhone’unuzu Kurtarma Modunu kullanarak geri yüklemek, işletim sistemini güncellemenizi veya cihazdaki tüm verileri silmenizi sağlar. İdeal olarak, verilerinizin yakın zamanda iCloud’da veya iTunes’da yedeğini almış olursunuz. Aksi takdirde, son yedeklemeniz ile şu an arasında eklenen verileri kaybedebilirsiniz.