Skip to content

Netflix Otomatik Oynatma Nasıl Durdurulur

6 de Mayıs de 2021

Netflix, ana ekranında herkesin beğenmediği bir otomatik oynatma özelliğine sahiptir; Yeterince hızlı hareket etmezseniz yeni diziler veya filmler otomatik olarak oynamaya başlayacaktır. İyi haber şu ki, sizi rahatsız ederlerse bu otomatik önizlemeleri kolayca durdurabilirsiniz. Bu özellik, izleyicileri film veya televizyon programından bir sahne göstererek daha önce düşünmemiş olabilecekleri bir şeyi izlemeye ikna etmek için tasarlanmıştır. Sahneye bağlı olarak, izleyiciler gürültüden irkilebilir. Bazıları şovun ayrıntılarını sahnenin sesi olmadan okumayı tercih ediyor. Bu size benziyorsa, profiliniz için bu otomatik oynatma özelliğini kapatmak isteyeceksiniz. Tercih ederseniz, bu önizlemeleri görmeden veya profilinizle hiç uğraşmadan da Netflix’te neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu özellik tüm kullanıcı profillerinde tek bir hamlede devre dışı bırakılamaz. Hesaptaki diğer kullanıcılar hesabı kapatmayı veya açık tutmayı seçebilir; her profil ayrı ayrı ayarlanmalıdır.

Netflix Otomatik Oynatma Nasıl Kapatılır

Bu özelliği bir profilde devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin.

  1. Netflix hesabınızda oturum açın.

  2. Sağ üst köşede, aşağı oka tıklayın ve Profil Kutu. (Gülen yüze sahip küçük kare veya seçmiş olabileceğiniz özelleştirilmiş bir resim.)

  3. Tıklayın Profilleri Yönet.

  4. Güncellemek istediğiniz profili tıklayın.

    Netflix Profilleri Yönet ekran profilleri

  5. Altında Otomatik oynatma kontrolleri, aşağıdaki seçeneklerden birinin veya her ikisinin işaretini kaldırabilirsiniz:

    • Bir dizinin sonraki bölümünü tüm cihazlarda otomatik oynat.
    • Tüm cihazlarda gezinirken önizlemeleri otomatik oynatın.

    Netflix Profil Düzenle ekranı

  6. Seçimlerinizi yaptıktan sonra, Kayıt etmek.

  7. Profilleri Yönet ekranında, Bitti.

    Bitti düğmeli Netflix Profilleri Yönet ekranı

Netflix’te Otomatik Oynatma Nasıl Açılır

Bu otomatik önizlemeleri mi kaçırıyorsunuz? Yukarıdaki adımları kullanarak, geri dönün ve daha önce seçimini kaldırdığınız kutu (lar) ı tekrar işaretleyin. Tıklayın Kayıt etmek, sonra tıklayın Bitti üzerinde Profilleri Yönet ekran ve otomatik oynatma alanına geri döneceksiniz.