
Grafik tasarımcıları için asırlık bir ikilem, araç seçiminden kaynaklanmaktadır. Hem resim hem de metin ağırlıklı bir varlıkla çalışıyorsanız, bir resim düzenleyiciye mi yoksa bir metin düzenleyiciye mi güvenmelisiniz? Mac için Pixelmator, bir görüntü düzenleyici olarak haklı bir itibara sahiptir, ancak metin öğelerinde ince ayar yapma yeteneği, örneğin Adobe InDesign kadar güçlü değildir.
Bir Görüntü Varlığındaki Metni Düzenleme
Bir topluluk etkinliği için tam sayfa broşür gibi bir proje düşünün. El ilanı birkaç fotoğraf ve karmaşık tasarım motifleri içermeli, aynı zamanda etkinlik hakkında önemli miktarda metinsel bilgi sağlamalıdır. Bir tasarımcı olarak, işi tamamlamak için birkaç farklı yaklaşımdan hoşlanırsınız:
- Tüm projeyi tamamlamak için tek bir uygulama (ör. Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Inkscape, Scribus, Pixelmator, GIMP) kullanın ve her uygulamanın ilgili özelliklerini kabul edin
- Projenin her bileşeni için türünün en iyisi uygulamaları kullanın, ardından bunları Adobe InDesign gibi bir araçta birleştirin
- Çevrimdışı çalışma (ör. fiziksel ortamla) ve sonucu yüksek çözünürlüklü fotoğrafçılıkla yakalama
İşe yaklaşmanın tek bir doğru yolu yok. Ancak, tek bir uygulamaya güvenmek, sizi o uygulamanın göreli güçlü ve zayıf yönleri karışımına bağımlı bırakır. Genel olarak, Pixelmator veya Illustrator veya Photoshop gibi görüntü düzenleme için optimize edilmiş uygulamalar, medya varlığının görsel görüntüsünü ayarlamak için sağlam özellikler sunar. Ancak çoğu resim düzenleme uygulaması “yeterince iyi” metin düzenleme yetenekleri sunar. Örneğin, Pixelmator yazı tipini, punto boyutunu, rengi, yerleşimi ve ilgili verileri ayarlama işlevleriyle birlikte bindirme metninin yerleştirilmesini destekler. Ancak daha karmaşık metin düzenleme işlevleri (örneğin karakter aralığı ve satır aralığı) desteklenmez. Tersine, Adobe InDesign gibi metni iyi işleyen uygulamalar, Pixelmator gibi bir uygulamanın yapabileceği ince ince ayarları resimlerde gerçekleştiremez.
Pixelmator’da Metni Düzenleme
Pixelmator Pro, yazı tipi özelleştirme, hizalama ayarlamaları, boşluk ve satır taban çizgisi ayarlamaları, emoji ve bitişik harfler ve glifler gibi gelişmiş tipografik özellikler dahil olmak üzere çok çeşitli metin düzenleme özelliklerini destekler. Başlamak için Metin Araçlar paletindeki simge (T harfine benziyor). Tıklayın Görünüm > Araçları Göster paleti göremiyorsanız. Metin eklemek aslında belgeye yeni bir katman ekler, bu nedenle katman tabanlı düzenleme konusunda uzmansanız, hemen evde olursunuz.