Skip to content

Tumblr’da Birini Engelleme veya Engelini Kaldırma

2 de Nisan de 2021

Tumblr, benzer ilgi alanlarına sahip diğer insanlarla bağlantı kurmak için harika bir araçtır, ancak kaçınmayı tercih ettiğiniz blog sosyal ağında kullanıcılarla karşılaşabilirsiniz. Neyse ki, Tumblr diğer kullanıcıları engellemenize izin verir, böylece gönderdiğiniz hiçbir şeyi göremezler ve bunun tersi de geçerlidir. Daha sonra fikrinizi değiştirirseniz diye Tumblr’da birinin engelini nasıl kaldıracağınızı da bilmelisiniz. Bu makaledeki talimatlar, Tumblr’ın web sürümü ve iOS ve Android için Tumblr mobil uygulaması için geçerlidir.

Web Sitesinde Biri Nasıl Engellenir

Tumblr web sitesini kullanarak başka bir Tumblr kullanıcısını engellemek için:

  1. Tumblr panonuzda engellemek istediğiniz kullanıcıdan bir gönderi bulun ve farenizi profil adının üzerine getirin. Kullanıcı yakın zamanda hiçbir şey yayınlamadıysa, ekranın üst kısmındaki arama çubuğunu kullanarak onları arayabilirsiniz.

  2. Profillerinin küçük bir versiyonu açılacaktır. Seçin siluet kullanıcı adının yanındaki simgesine dokunun ve seçin Blok açılır menüden.

    Kullanıcı adının yanındaki siluet simgesini seçin ve açılır menüden Engelle'yi seçin.

  3. Seçiniz Blok tekrar onaylamak için.

    Onaylamak için açılır pencerede Engelle'yi seçin.

Tumblr Uygulamasında Biri Nasıl Engellenir

Resmi Tumblr akıllı telefon uygulamasında birini engellemek, web sitesinde nasıl yapıldığına çok benzer:

  1. Engellemek istediğiniz kişinin Tumblr profil sayfasına gidin ve siluet Ekranın üst kısmındaki menüde simgesi.

  2. Dokunmak Blok açılan menüde.

  3. Tumblr uygulaması, kişiyi engellemek istediğinizden emin olup olmadığınızı soracaktır. Dokunmak Blok onaylamak için bir kez daha.

    İOS Tumblr uygulamasında kullanıcılar nasıl engellenir

Web Sitesinde Tumblr’da Birinin Engeli Nasıl Kaldırılır

Tumblr’da bir kişinin engelini kaldırmak, onu engellemek kadar kolaydır:

  1. Seçin siluet Tumblr’ın sağ üst köşesindeki simgesine dokunun ve Ayarlar açılır menüden.

    Sağ üst köşedeki siluet simgesini seçin ve açılır menüden Ayarlar'ı seçin.

  2. Seçin blogunuzun adı sayfanın sağ tarafında.

    Ekranın sağ tarafında blogunuzun adını seçin.

  3. Sayfanın altına doğru ilerleyin ve kalem yanındaki simge Engellenen Tumblrs.

    Engellenen Tumblrs'ın yanındaki kalem simgesini seçin.

  4. Seçiniz engeli kaldırmak engelini kaldırmak istediğiniz kullanıcının yanında.

    Engellemesini kaldırmak istediğiniz kullanıcının yanındaki Engellemeyi Kaldır'ı seçin.

Tumblr Uygulamasında Kişilerin Engeli Nasıl Kaldırılır

Ayrıca Tumblr uygulamasıyla kullanıcıların engelini kaldırabilirsiniz:

  1. Tumblr profil sayfanızda simgesine dokunun. Ayarlar dişli sağ üst köşede hesap ayarlarınızı açın.

  2. Ayarlar listesini aşağı kaydırın veöğesine dokunun. Engellenen Tumblrs.

  3. Engellediğiniz tüm Tumblr kullanıcılarının bir listesini göreceksiniz. Dokunmak engeli kaldırmak engelini kaldırmak istediğiniz kişinin yanında.

    Tumblr iOS uygulamasında bir kişinin engeli nasıl kaldırılır

Tumblr Kullanıcıları Engellendiğini Anlayabilir mi?

Tumblr kullanıcıları, engellendiklerini bildiren bir bildirim almazlar. Yalnızca şunları söyleyebilirler:

  • Gönderilerinizin artık Tumblr zaman çizelgelerinde görünmediğini fark ettiler.
  • Size bir DM göndermeye çalışıyorlar ve yapamıyorlar.
  • Profilinizi ziyaret ederler ve gönderilerinizden hiçbirine yorum yapamayacaklarını veya paylaşamayacaklarını fark ederler.

Tumblr’da Birini Engellediğinizde Ne Olur?

Tumblr’da birini engellemek, içeriğini kontrol panelinizden gizler ve gönderilerinizi görmelerini veya sizinle iletişim kurmalarını imkansız hale getirir. Tumblr’da bir kullanıcıyı engellediğiniz anda olanlar:

  • Hesabınız otomatik olarak Tumblr bloglarının takibini bırakacaktır.
  • Hâlâ takip ettiğiniz kişiler tarafından paylaşılan tüm yayınları sizden gizlenecektir.
  • Gönderilerinizi kendi zaman çizelgelerinde doğrudan veya başkası tarafından paylaşılmışsa göremezler.
  • Tumblr üzerinden size mesaj veya başka herhangi bir iletişim gönderemezler.
  • Tumblr’da seni arayamayacaklar.
  • Gönderilerinizi paylaşamaz, beğenemez veya yorum yapamazlar.

Engelleme, blog bazında yapılmalıdır, bu nedenle birden fazla blog içeren bir Tumblr hesabınız varsa, o zaman kullanıcıyı her bir blogdan engellemeniz gerekir. Doğrudan Tumblr bloglarını ziyaret ederek, engellenen kullanıcılar tarafından gönderilen içeriği yine de görebilirsiniz.