
Temel Çıkarımlar
- OnwardMobility hala 5G özellikli bir BlackBerry akıllı telefon çıkarmayı planlıyor.
- Nostalji arayan bazılarına hitap etse de uzmanlar, şirketin Samsung ve Apple’ın hakim olduğu bir pazarda zemin elde etmekte zorlanabileceğini söylüyor.
- BlackBerry tekrar yaygınlaşmazsa, akıllı telefonlar diğer birçok markanın yanında niş pazarda yer bulabilir.
BlackBerry telefonlar geri dönüş yapsa bile, uzmanlar, günümüzün akıllı telefon pazarında bir yer bulmak istiyorlarsa, fiziksel klavye kullanan akıllı telefonların bir sıçrama yapması gerektiğini söylüyor. Bir zamanlar gezegendeki en büyük akıllı telefon markası olan BlackBerry, iPhone ve Android telefonlar piyasada fırtına gibi esmeye başladığında hızla gözden düştü. Her şeyi başlatan akıllı telefon piyasadan silindikten yıllar sonra geri dönecek gibi görünse de uzmanlar, daha köklü markaların hakim olduğu bir dünyada ilgiyi sürdürmekte zorlanacağını söylüyor. Teknoloji uzmanı ve Gadget Review’un CEO’su Christen Costa, Lifewire’a bir e-postayla, “BlackBerry’nin bir daha asla eskisi kadar büyük bir pazar payına sahip olacağını düşünmüyorum,” dedi. “Pazarın büyük bir kısmı Apple ve Samsung tarafından tüketiliyor ve bu telefonlara sahip insanlar yalnızca bu markaları satın alma eğiliminde. ekran klavyelerinden nefret ediyorum.”
İtiraz Bulmak
BlackBerry 2000’lerin başında piyasaya çıktığında, kullanıcıların e-postalarına bağlanmalarına izin verdiği için akıllı telefon çok seviliyordu. Bu, sonunda gelişti ve BlackBerry Messenger (BBM) gibi özellikler üzerinden birbirleriyle bağlantı kurmalarına izin verdi. BBM, iPhone’un iMessage’ı gibi daha yeni telefonlarda görülen özelliklere benziyordu ve daha fazla kullanıcıyı akıllı telefonu ve şık fiziksel klavyesini benimsemeye itti. İlk iPhone ve Android telefonların piyasaya sürülmesiyle bunların hepsi çöktü. BlackBerry’nin bir daha eskisi kadar büyük bir pazar payına sahip olacağını sanmıyorum. BlackBerry 2021’de geri dönüş yapmak istiyorsa, fiziksel klavyesinin ötesinde akıllı telefon dünyasına hitap etmenin yeni yollarına ihtiyacı var. iPhone ve Android, yıllarca süren uygulama geliştirme ve bu deneyimler büyümeye devam ettikçe sunulan özelliklerle yarışta birden fazla avantaja sahip. Costa, “Dokunsal/analog klavye iyi bir başlangıç, ancak tüm işi yapmayacak,” diye uyarıyor. Bunun yerine, BlackBerry’nin öne çıkmanın başka yollarını bulması da önemlidir. Spesifikasyonlarda ve genel uygulama desteğinde olduğu gibi, Android’ler ve iPhone’lar zaten iyi idare ediyor.
Başkalarından Öğrenmek
BlackBerry’nin başarıya ulaşmasının en büyük anahtarı, kullanıcıları on yılı aşkın bir süredir yatırım yaptıkları ekosistemlerden uzaklaştırıp uzaklaştıramayacağına bağlıdır. Elbette, iPhone 2007’de ilk piyasaya sürüldüğünde pek bir şey olmayabilir. App Store, birkaç yüz uygulama sunan ilk iPhone sürümünden bir yıl sonra piyasaya çıktı. Ancak şimdi App Store, insanların aralarından seçim yapabileceği 4,3 milyondan fazla uygulama içerecek şekilde büyüdü. Google’ın Android cihazlara güç veren Play Store’u da lansmanından bu yana katlanarak büyüdü ve Kasım 2020 itibarıyla toplam 2,9 milyon uygulamaya ulaştı. Costa, Apple ve Google’a rağmen pek çok başka markanın akıllı telefonda kendilerine bir yer açmayı başardığını söylüyor daha düşük bir fiyat ve uygulama desteği için harika genel özellikler gibi çeşitli nedenlerle kullanıcıları cezbeder. OnwardMobility, bir BlackBerry sahibi olmanın büyüsünü gerçekten yakalayabilirse, markayı gölgelerden çıkarıp yeniden gün ışığına çıkarabilir. Sadece biraz olsa bile. Costa, “İlk profesyonel cihazlarından biri olarak BlackBerry kullanan Y kuşağı nostalji duygusu hissedebilir,” diye açıkladı. “Dokunsal yanıt verme özelliği, geri bildirim sağlamak için harikadır ve kutudan çıkar çıkmaz sunulan uygulamalara bağlı olarak organizasyonel bir araç görevi görebilir. Bu klavyeye sahip olmak, işleri için çok sayıda e-posta veya başka şeyler yazmak zorunda olan kişiler için son derece yararlıdır. fazla.”