
Web sitenizi ziyaret eden kişilere aradıkları bilgileri kolayca bulma olanağı vermek, kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturmanın önemli bir bileşenidir. Kullanımı ve anlaşılması kolay web sitesinde gezinme, kullanıcı dostu olma açısından çok önemlidir, ancak bazen web sitesi ziyaretçilerinin aradıkları içeriği bulmak için sezgisel gezinmeden daha fazlasına ihtiyacı vardır. Bir web sitesi arama özelliğinin kullanışlı olabileceği yer burasıdır.
İçerik Yönetim Sistemlerinde Arama Yapma
Bu özelliği güçlendirmek için sitenize bir arama motoru koymak için bir CMS (siteniz bir İçerik Yönetim Sistemi üzerine kuruluysa) kullanmak da dahil olmak üzere birkaç seçeneğiniz vardır. Birçok CMS platformu, sayfa içeriğini depolamak için bir veritabanı kullandığından, bu platformlar genellikle bu veritabanını sorgulamak için bir arama yardımcı programıyla birlikte gelir. Örneğin, tercih edilen bir CMS, ExpressionEngine’dir. Bu yazılım, bu sistemde yerleşik web sayfalarında site aramasını dahil etmek için kurulumu kolay bir yardımcı programa sahiptir. Benzer şekilde, popüler WordPress CMS, sitenin sayfalarında, gönderilerinde ve meta verilerinde bulunan bilgileri ortaya çıkaran arama widget’larını içerir.
Yerel CGI Komut Dosyaları
Siteniz bu tür bir yeteneğe sahip bir CMS çalıştırmıyorsa, yine de o siteye arama ekleyebilirsiniz. Bir arama özelliği eklemek için sitenizin tamamında bir Ortak Ağ Geçidi Arayüzü komut dosyası veya tek tek sayfalarda JavaScript çalıştırabilirsiniz. Ayrıca sayfalarınız için harici bir site kataloğu dağıtabilir ve aramayı buradan çalıştırabilirsiniz.
Uzaktan Barındırılan Arama CGI’ları
Uzaktan barındırılan bir arama CGI’sı, genellikle sitenize arama eklemenin en kolay yöntemidir. Bir arama servisine kaydolursunuz ve sitenizi sizin için kataloglarlar. Ardından arama kriterlerini sayfalarınıza eklersiniz ve müşterileriniz bu aracı kullanarak sitenizi arayabilir.
- Google Özel Arama Motoru: Google özel arama motoru, yalnızca kendi sitenizde arama yapmanıza değil, aynı zamanda içinde arama yapmak için koleksiyonlar oluşturmanıza da olanak tanır. Bu, arama sonuçlarına dahil edilecek birden fazla site belirleyebileceğiniz için, okuyucularınız için aramayı daha ilginç hale getirir. Ayrıca topluluğunuzu sitelere arama motoruna katkıda bulunmaya davet edebilirsiniz.
- FüzyonBot: Bu hizmet, birden çok arama düzeyi sunar. Ücretsiz düzeyde, dizine eklenen 250 sayfa, ayda bir otomatik dizin, ayda bir manuel dizin, temel raporlama, bir site haritası ve daha fazlasını elde edersiniz. SSL etki alanlarında arama yapmayı bile destekler.
- ÜcretsizBul: Bu ücretsiz hizmete kaydolmak çok basit. Bir site haritasının ek özelliklerine ve arama alanınızla birlikte otomatik olarak oluşturulan “yenilikler” sayfalarına sahiptir. Sitenizi ne sıklıkta ördüklerini kontrol edersiniz, böylece dizine yeni sayfalar eklendiğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca örümceğe ek siteler ekleyerek aramaya dahil olmanızı sağlar.
- siteLevel Dahili Site Araması: Bu ücretsiz hizmetle, şu sayfalara sahip olma işlevini eklersiniz: değil veritabanına dahil edilmiştir. Bu nedenle, belirli bir bölümün özel olmasını ve aranamaz olmasını istiyorsanız, bunu hariç tutulan bir alan olarak listelersiniz ve bu sayfalar aranamaz. Ücretsiz hizmet, haftada bir yeniden indeksleme ile 1000 sayfayı indeksleyecektir.
JavaScript Aramaları
JavaScript aramaları, sitenize hızlı bir şekilde arama yeteneği eklemenize olanak tanır, ancak JavaScript’i destekleyen tarayıcılarla sınırlıdır.
Hepsi Bir Arada Dahili Site Arama Komut Dosyası: Bu arama komut dosyası, Google, MSN ve Yahoo! gibi harici arama motorlarını kullanır! sitenizde arama yapmak için Oldukça kaygan.
mla apa chicago Alıntınızı Biçimlendirin
Kyrin, Jennifer. “Web Sitenize Arama İşlevi Ekleme.” Düşünce Şirketi, Mayıs. 14, 2021, thinkco.com/searching-your-site-3466200.
Kyrin, Jennifer. (2021, 14 Mayıs). Web Sitenize Arama İşlevi Ekleme. https://www.thinktco.com/searching-your-site-3466200 adresinden alındı
Kyrin, Jennifer. “Web Sitenize Arama İşlevi Ekleme.” Düşünce Şirketi https://www.thinktco.com/searching-your-site-3466200 (23 Haziran 2021’de erişildi).