Skip to content

WhatsApp Gizlilik Ayarları Nasıl Kullanılır

14 de Mayıs de 2021

Varsayılan olarak, WhatsApp herkesin okundu bilgilerinizi, son görülme zamanınızı, bölüm hakkında ve profil fotoğrafınızı görmesine izin verir. Ayrıca kişileriniz yaptığınız tüm durum güncellemelerini görebilir. WhatsApp gizliliğiniz üzerinde tam kontrole sahip olursunuz, böylece bu ayarlardan herhangi birini kolayca değiştirebilirsiniz. Ve eğer biri sizi rahatsız ediyorsa, onu her zaman engelleyebilirsiniz. Aşağıdaki talimatlar, platformlar arasında birkaç fark olsa da iOS ve Android WhatsApp kullanıcıları için geçerlidir. Ekran görüntüleri yalnızca iOS sürümü için sağlanır.

WhatsApp Gizlilik Ayarlarınızı Nasıl Özelleştirebilirsiniz?

Her kullanıcının kişisel gizlilik için farklı gereksinimleri vardır. WhatsApp’ta, Gizlilik ayarlarınızı Hesap sayfasından düzenleyebilir ve özelleştirebilirsiniz.

  1. WhatsApp’ı açın, ardından iOS kullanıyorsanız Ayarlar alt menüdeki simgesi. Android kullanıyorsanız, üç dikey nokta sağ üstteki Ayarlar.

  2. Dokunmak Hesap > Gizlilik.

  3. Dokunmak Son görülen, Profil resmi, hakkında, veya Gruplar görünürlüğünü sınırlamak için. Bu özelliklerin her biri için, görünürlüğünü yalnızca kişilerinize göre ayarlayabilirsiniz. Sadece dokunun Kişilerim veya dokunun Kimse tamamen gizlemek için. Dokunmak Gizlilik Önceki ekrana geri dönmek için işiniz bittiğinde sol üstte.

    Son Görülme ayarınızı kimsenin görmemesi için sınırlamaya karar verirseniz, başkalarının da göremezsiniz.

  4. Dokunmak Durum > Benim Hariç Kişiler belirli kişilerin durumunuzu görmesini engellemek için veya simgesine dokunun. Sadece Şununla Paylaş Durumunuzu görebilecek belirli kişileri seçmek için. Dokunmak Gizlilik önceki sayfaya dönmek için sol üstte.

  5. WhatsApp’ın konumunuzu izlemesine izin verirseniz ve konumunuzu paylaşıyorsanız, tüm sohbetlerde paylaşmayı bırakmak isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için Canlı Konum > Paylaşmayı durdur > Paylaşmayı durdur (iOS) veya DUR (Android). Dokunmak Gizlilik geri dönmek için sol üstte. Ayrı ayrı sohbetlerde canlı konum paylaşımını da kapatabilirsiniz. Sohbete erişin ve Paylaşmayı durdur > Paylaşmayı durdur (iOS) veya DUR (Android).

  6. Dokunmak Engellendi Engellediğiniz veya engellemek istediğiniz kişileri yönetmek için. Engellenen yeni bir kullanıcı eklemek için üzerine dokunun. Yeni ekle ve kişilerinizden adlarını arayın veya seçin. Dokunmak Gizlilik geri dönmek için sol üstte.

  7. Simgesine dokunun. Makbuzları Oku kapatmak için geçiş yapın, bu, diğer kullanıcıların mesajlarını okuduğunuzu görmesini engelleyecektir. Okundu Bilgilerini kapatırsanız, ayar sizin için uygulamanın tamamında kapatılır, böylece kullanıcıların mesajlarınızı ne zaman okuduğunu da göremezsiniz (her zaman Okundu Bilgileri açık olan grup sohbetleri hariç).

WhatsApp’ta İki Adımlı Doğrulamayı Etkinleştirme

İki adımlı doğrulama, sizden bir PIN numarasıyla kimliğinizi doğrulamanızı isteyerek hesabınıza fazladan bir güvenlik katmanı ekler.

  1. Bir iOS cihaz kullanıyorsanız Ayarlar alt menüdeki simgesi. Bir Android cihaz kullanıyorsanız, üç dikey nokta sağ üstteki Ayarlar.

  2. Dokunmak Hesap > İki Adımlı Doğrulama.

  3. Dokunmak etkinleştirme.

    İki aşamalı doğrulamayı açma

  4. Telefon numaranızı uygulamaya her kaydettiğinizde WhatsApp tarafından sorulacak altı basamaklı bir PIN numarası girin. Dokunmak Sonraki işiniz bittiğinde sağ üstte.

  5. Tekrar girerek PIN kodunuzu onaylayın.

  6. PIN kodunuzu sıfırlamanız gerektiğinde acil bir durumda e-posta adresinizi girin. Dokunmak Sonraki sağ üstte.

  7. E-posta adresinizi tekrar girerek onaylayın ve ardındanöğesine dokunun. Bitti sağ üstte.

  8. Cihazınızda iki aşamalı doğrulama etkinleştirilecektir. Ayarlarınızdan iki Adımlı Doğrulama sekmenize erişerek istediğiniz zaman devre dışı bırakabilir, PIN kodunuzu veya e-posta adresinizi değiştirebilirsiniz.

    WhatsApp'ta iki aşamalı doğrulamanın nasıl etkinleştirileceğini gösteren ekran görüntüleri.