
Windows tarafından tanınan her bir donanım aygıtının durumu, Aygıt Yöneticisi içinde her zaman kullanılabilir. Bu durum, Windows tarafından görülen donanımın mevcut durumunu içerir. Bir aygıtın durumunu kontrol etmek, belirli bir aygıtın soruna neden olduğundan şüpheleniyorsanız veya Aygıt Yöneticisi’ndeki herhangi bir aygıt sarı bir ünlem işaretiyle etiketlenmişse, yapılacak ilk işlem olmalıdır. Bu adımlar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista ve Windows XP için geçerlidir. Hangi Windows Sürümüne Sahip Olduğuma Bakın? Bilgisayarınızda bu birkaç Windows sürümünden hangisinin yüklü olduğundan emin değilseniz.
Windows’ta Aygıt Yöneticisinde Bir Aygıtın Durumu Nasıl Görüntülenir
Bir cihazın durumunu cihazdan görüntüleyebilirsiniz. Özellikleri Aygıt Yöneticisi’nde. Aygıt Yöneticisi’nde bir aygıtın durumunu görüntülemeyle ilgili ayrıntılı adımlar, yüklediğiniz Windows işletim sistemine bağlı olarak biraz değişiklik gösterir, bu nedenle bu farklılıklar gerektiğinde aşağıda belirtilmiştir.
-
Windows’un her sürümünde Denetim Masası’ndan yapabileceğiniz Aygıt Yöneticisi’ni açın. Ancak, Windows 10 veya Windows 8 kullanıyorsanız, Güç Kullanıcı Menüsü (Windows Anahtarı+X) muhtemelen daha hızlıdır. Windows’ta Aygıt Yöneticisi’ne erişmenin, Denetim Masası yönteminden daha hızlı olabilecek birkaç başka yolu vardır. Örneğin, bunun yerine devmgmt.msc Aygıt Yöneticisi’ni komut satırından açma komutu. Daha fazla bilgi için Aygıt Yöneticisini Açmanın Diğer Yolları’na (bu bağlantının altında) bakın.
-
Artık Aygıt Yöneticisi açık olduğundan, durumunu görüntülemek istediğiniz donanım parçasını, > simgesi.
Windows Vista veya Windows XP kullanıyorsanız, simge bir artı işaretidir (+). Windows’un bilgisayarınızda tanımladığı belirli donanım parçaları, gördüğünüz ana donanım kategorileri içinde listelenmiştir.
-
Durumunu görüntülemek istediğiniz donanım parçasını bulduğunuzda, üzerine dokunun ve basılı tutun veya sağ tıklayın ve ardından seçin. Özellikleri.
-
İçinde Genel Şimdi açık olan Özellikler penceresinin sekmesinde, Cihaz durumu alanı pencerenin alt kısmına doğru. Bu özel donanım parçasının mevcut durumunun kısa bir açıklaması var.
Cihaz Çalışıyorsa
Windows, donanım aygıtının düzgün çalıştığını görürse, şu mesajı görürsünüz: Bu aygıt düzgün çalışıyor.
Windows XP buraya bazı ek bilgiler ekler: Bu aygıtla ilgili sorun yaşıyorsanız, sorun gidericiyi başlatmak için Sorun Gider’i tıklayın.
Cihaz Çalışmıyorsa
Windows, aygıtın düzgün çalışmadığını belirlerse, Kod 43 hatasıyla birlikte bir hata mesajı görürsünüz. Şuna benzer bir şey: Windows bu aygıtı, sorun bildirdiği için durdurdu. (Kod 43)
Şanslıysanız, sorunla ilgili daha da fazla bilgi alabilirsiniz, örneğin: USB cihazına giden SuperSpeed bağlantısı, Uyumluluk hata durumuna gitmeye devam eder. Cihaz çıkarılabilir ise, cihazı kaldırın ve ardından kurtarmak için cihaz yöneticisinden devre dışı bırakın / etkinleştirin.
-
Bu kadar!
Hata Kodlarıyla İlgili Önemli Bilgiler
Bir cihazın düzgün çalıştığını açıkça belirten bir durum dışında herhangi bir duruma bir cihaz yöneticisi hata kodu eşlik etmelidir. Bu koda dayalı olarak Windows’un bu cihazda gördüğü sorunu giderebilirsiniz: Aygıt Yöneticisi Hata Kodlarının Tam Listesi. Windows, aygıtın durumu aracılığıyla bunu bildirmese bile, bir donanım parçasıyla ilgili bir sorun olabilir. Bir aygıtın soruna neden olduğuna dair güçlü bir şüpheniz varsa, ancak Aygıt Yöneticisi bir sorun bildirmiyorsa, yine de aygıtın sorununu gidermeniz gerekir.